Hasznos információk

Fekvő - Ülőfelület kivitelek

Szivacsos változatok:

  • Normál (5 cm) sima szivacs: A legegyszerűbb kivitel, vékony 5 cm, közepes keménységű szivacsból készült fekvő felület. Elsősorban azoknak ajánljuk, aki nem mindennapos használatra vásárolnak bútort és a lehető legkevesebb pénzért jó minőséget szeretnének. Rövid távú befektetésnek tökéletes, viszont aki tartósan hosszú távra tervez, azoknak nem ezt ajánljuk. Albérletbe, nyaralókba tökéletes választás.  
  • Extra (10 cm) szivacs:  Ez egy 10 cm vastagságú kemény hab (N30) melyen feszes, egyenes a huzat és egyenletes tartást biztosit mind a franciaágyakon, mind a heverőn, kanapén. Azoknak ajánljuk, akik egyenes kemény felületen szeretnek aludni. Mind kényelmi, mind anyagi szempontból jó választás.  
  • Ortopéd (12 cm) szivacs: Az ortopéd szivacs kétrétegű (7+5 cm) Az extra szivacs (N30) és egy rugalmas hab (HR37) együttes kombinációja, ami így egy kiváló rugalmasságú ülő és fekvőréteget képez a bútoron. Elsősorban azoknak ajánljuk, akik mindennapos használatra keresnek kényelmes, tartós fekvőbútort.  

Rugós változatok:

  • Extra rugós: Ez egy sűrű rugótekercsekből álló, élkerettel ellátott, rugalmas hatást biztosító fekvőfelület. Elsősorban azoknak ajánljuk, akik puha, rugalmas ágyon szeretnek aludni. Ár-érték arányban ez a legnépszerűbb fekvőfelület kialakítás. 
  • Ortopéd erősített rugós: Ez egy nagyon erős rugótípus mely igény szerint keményíthető.  Nem rendelkezik élkerettel, viszont vastag kemény szivaccsal van a széle megtámasztva, valamint a rugótekercsek közé szivacscsíkokkal van kierősítve. Elsősorban azoknak ajánljuk, akik szeretnek egyenes, kemény felületen aludni. Nagyon tartós, így nagyobb súlyúaknak ideális választás. A nehezebb súlyú (100 - 140 kg)  embereket is tökéletesen kiszolgálja. 
  • Táskarugós kivitel: A táskarugós más néven a zsákrugós matracok és felületek a legfejlettebb rugós tartószerkezetek. A felületen a kisebb rugótestek száma akár a sokszorosa is lehet a hagyományos rendszerű rugós szerkezetek rugótest számának. A rugótestek külön-külön egy speciális kis zsákban kerülnek egymás mellé, és egymástól független mozgásuk biztosítja a tökéletes pontalátámasztást. 

Fémszerkezetes magas fekhely
Az ülőgarnitúrákat a legtöbb esetben, a hagyományos alacsony helyett, fémszerkezetes magas fekhellyel is megrendelhetik. Az ágyszerkezetet egy masszív tartós festett fémtartószerkezet működteti.

Lábtartós szerkezetű fotelek
Ülőgarnitúráink többségénél, annak fotel eleme, fémszerkezetes lábtartós kivitelben is rendelhető! Igény szerint tovább növelheti ülőgarnitúrája komfort fokozatát, ha a garnitúra fotel elemét, fémszerkezetű, könnyedén működtethető, lábtartós kivitelben rendeli. Honlapunkon az egyes termékeknél megtalálja, hogy mely típusok esetén választhatja a "lábtartós fotel" többletfunkciót.
 

Fém kiemelőszerkezetes sarokülők
Kiemelő szerkezetes sarokülőink ágyszerkezetét, minden esetben, fém kiemelő szerkezetre cserélték. A korábban alkalmazott forgácslap+fém alapú kiemelő szerkezetet kivétel nélkül minden sarokülő és hasonló elven működő kanapé esetében, teljes fémszerkezetre cserélték.

Kanapét vagy ágyat alvásra? 

A franciaágyat/heverőt kifejezetten alvásra találták ki. Későbbiekben jött a helytakarékos kanapé, amely kis helyet foglal, lehet bővíteni... de nem olyan tartós, kényelmes, mint az ágy. A kihajtós, ágyazhatós nem bírja úgy az igénybevételt. Tökéletes nyaralóba vagy vendégágynak . Egyébként mindennap nem tesz jót a 10 cm-es szivacsnak a hajtogatás. 

Az ágy arra való, hogy aludjanak rajta, a kanapé arra, hogy üljenek. De szerencsére ez alól is kivétel az olyan kanapé, ami az állandó használatot is bírja. A kiemelős (lenyítódik a háttámla az ágyneműtartóra) masszív, vastag, strapabíró. Ezt ajánljuk sűrű használatra. Az előre nyílós kattanós kanapét is javasoljuk, mert magas fekhelyes és nagyon vastag.

 


 

Ezek érdekelhetnek