Gyakran ismételt kérdések

A rendelés egyszerű! Válassza ki a kívánt termékeket, tegye őket a kosárba, majd kövesd az oldalon található utasításokat a vásárlás befejezéséhez.
Rendelése állapotát a fiókjában vagy a rendelés visszaigazoló e-mailjében ellenőrizheti.
Garanciával kapcsolatos információkat a https://www.szegfubutor.hu/garancia-i10 oldalon találod!
  • Banki átutalás: A termék az átutalás beérkezése után kerül szállításra. Az átutalással kapcsolatos részletekről a rendelés visszaigazolásáról küldött e-mailben értesítjük majd.
  • Utánvétes készpénzes fizetés: A termék ellenértékét szállításkor a futárnak kell kifizetni.
  • Utánvétes bankkártyás fizetés: A termék ellenértékét szállításkor a futárnak kell kifizetni bankkártya terminál használatával.
  • Aktuális Cetelem Online Áruhitel
Amennyiben szeretnéd módosítani a rendelésedet, lépj kapcsolatba az ügyfélszolgálattal a lehető leghamarabb. A rendelés módosítási lehetőségei részleteiben megtalálhatók az "Ügyfélszolgálat" vagy "Kapcsolat" oldalon.
Amennyiben a szállítás során sérült vagy hiányos terméket kapsz, kérjük, azonnal értesítsd ügyfélszolgálatunkat, és mi gondoskodni fogunk a helyesbítésről.
A vásárlás visszaigazolását az e-mail címedre küldjük el a rendelés leadását követően. Kérjük, ellenőrizd a spam vagy promóciók mappát, ha az e-mail nem érkezik meg az általános beérkező üzenetek között.